Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ζύμη για κρέπες


Υλικά (για περίπου 20 κρέπες)
  • 90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο
  • 20γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 240γρ. γάλα φρέσκο,πλήρες,ζεσταμένο
  • 30 γρ. βούτυρο γάλακτος,λιωμένο και λίγο επιπλέον για το τηγάνι
Διαδικασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο  και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.Συνεχίζοντας  το  ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, εκτός ψυγείου.Βάζουμε ένα τηγάνι μεσαίου μέγεθους στη φωτιά μαζί με λίγο βούτυρο.Μόλις κάψει καλά, παίρνουμε με μια μικρή κουτάλα μια δόση από το χυλό και τη ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι. Αμέσως περιστρέφουμε το τηγάνι, ώστε το μείγμα να πάει παντού και να σχηματίσει μια λεπτή, στρογγυλή κρέπα.Την ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά και μετά τη γυρνάμε με μια σπάτουλα.Την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.Τη βάζουμε και την αφήνουμε . Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό,προσθέτοντας ανά 5-6 κρέπες λίγο βούτυρο στο τηγάνι. 

1 σχόλιο:

  1. Πάντα όταν λέμε βούτυρο σε αυτό το μπλογκ εννοούμε βούτυρο γάλακτος (ή τύπου κερκύρας)και ποτέ μα ποτέ τα διάφορα φυτικά βούτυρα (becel, βιταμ, κλπ) τα οποία είναι "ψεύτικα" και περιέχουν ανθυγιεινά μη φυσικά λιπαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή