Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σάλτσα supreme

Υλικά:
40γρ. ανάλατο βούτυρο
40γρ. αλεύρι
450 ml ή 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου 
400  ml παχύρρευστη κρέμα


Διαδικασία:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω από το βούτυρο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει χρώμα, ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για να μη σχηματιστούν σβόλοι,χαμηλώνουμε θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ή ώσπου η σάλτσα να στέκεται στο κοίλο του κουταλιού. Αν σβολιάσει, την παιρνάμε από ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξαναζεσταίνουμε σε καθαρό σκεύος.Αλατίζουμε και προσθέτουμε λευκό πιπέρι.
Αυτή η κρεμώδης βελουτέ σάλτσα συνοδεύει υπέροχα ένα ψητό στήθος κοτόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου