Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μους με ανθότυρο και γιαoύρτι



Υλικά: (για 6 άτομα)
250 γρ. ανθότυρο
20γρ. ζάχαρη άχνη
80γρ. μέλι
150γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό 2% λιπαρά
5γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
 6 κουτ. σούπας κορν φλέικς (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ το ανθότυρο,την άχνη και το μέλι και αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη βυθίζοντας τη σε κρύο νερό για 1 λεπτό, τη στύβουμε , τη λιώνουμε σε 1 κουταλία ζεστό νερό και τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε τη μους μας σε ατομικά μπολ , αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε με 1 κουταλία κορν φλέικς ανά μερίδα 

1 σχόλιο:

  1. μαζί με ένα γλυκό μοσχάτο Λήμνου ή Σάμου όχι πολύ βαρελάτο το γλυκάκι θα σας τρελάνει..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή