250 γρ. ανθότυρο
20γρ. ζάχαρη άχνη
80γρ. μέλι
150γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό 2% λιπαρά
5γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
6 κουτ. σούπας κορν
φλέικς (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ το ανθότυρο,την άχνη και το
μέλι και αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη βυθίζοντας τη
σε κρύο νερό για 1 λεπτό, τη στύβουμε , τη λιώνουμε σε 1 κουταλία ζεστό νερό
και τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα με μια κουτάλα. Προσθέτουμε
το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε τη μους μας
σε ατομικά μπολ , αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε με 1 κουταλία
κορν φλέικς ανά μερίδα
μαζί με ένα γλυκό μοσχάτο Λήμνου ή Σάμου όχι πολύ βαρελάτο το γλυκάκι θα σας τρελάνει..!
ΑπάντησηΔιαγραφή