Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γύρος κοτόπουλο

Υλικά (2-3 μερίδες)
4 στήθη κοτόπουλου
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Χυμός από 1-2 λεμόνια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
αλάτι, πιπέρι,ρίγανη
Διαδικασία
Αρχικά βγάζουμε από τη κατάψυξη τα παγωμένα στήθη κοτόπουλου και τα αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες τις οποίες και βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ακολούθως προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν αρχίζει να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε τη μουστάρδα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και τη ρίγανη.

Συνοδεύουμε αν θέλουμε με ένα ντιπ γιαουρτιού.

Ο οινολόγος μας προτείνει ένα ντόπιο ελαφρώς βαρελάτο Chardonnay σαν ασφαλή επιλογή ή και ένα αντίστοιχο Σαββατιανό ή Ροδίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου