Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Glühwein

Υλικά:
1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
130γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
3 πορτοκάλια πλυμένα,κομμένα σε τέταρτα (με τις φλούδες)
1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
3 καρφάκια γαριίφαλου
χυμός και η φλούδα από 1 λεμόνι

 Διαδικασία:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ποτό να σταθεί μια νύχτα. Την επόμενη το ζεσταίνουμε, αφαιρούμε τη λεμονόφλουδα και σερβίρουμε σε κούπες ή γυάλινα φλυτζάνια.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταφίδες και λευκά ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου