Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα με σαμπάνια

Υλικά:
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
125γρ. βούτυρο αγελάδος
220 γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. αφρώδες λευκό κρασί τύπου Σαμπάνιας

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με την άχνη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στο κάδο το μείγμα του αλευρίου και τη σαμπάνια, ανακατεύοντας λαφρώς με την κουτάλα, αλλά χωρίς να επιμείνουμε ιδιαίτερα, γιατί το μείγμα θα χάσει τον όγκο του. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ και αδειάζουμε σε αυτήν το μείγμα. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα μας για 50 λεπτά.Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι (θα πρέπει, βυθιζοντάς το,η λάμα να βγαίνει καθαρή)και, αν χρειάζεται, ψήνουμε για λίγο ακόμη. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει μέσα στη φόρμα για τουλάχιστον 30 λεπτά, την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου