Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ λευκής σοκολάτας

Υλικά:
150 γρ.λευκή κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
170 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 αυγά
140 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
70 γρ αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε μορφή σκόνης
150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση:
Για αρχή λιώνουμε το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε στο μίξερ,σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα αφρατέψει πολύ. Στη συνέχεια σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης πια λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά- σιγά και ανακατεύουμε ταυτόχρονα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόσκονη και τις σταγόνες κουβερτούρας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα και 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 C. Τέλος αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.

1 σχόλιο: