Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ζύμη για τάρτες



Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. γιαούρτι
1 αβγό


Διαδικασία:
Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο , και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε  όλα τα υλικά. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας έως ότου γίνει ομοιογενές. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω για να μη κολλήσει καλύπτουμε με μια πετσέτα, κι αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.Χτυπάμε το αφγό με ελαιόλαδο και αλείφουμε τη ταρτιέρα καλά προτού τοποθετήσουμε τη ζύμη. Λαδώνουμε το πλάστη με ελαιόλαδο για να ανοίξει  καλύτερα το ζυμάρι μας. Βαζουμε τη ζύμη μας στη ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα γέμιση της αρεσκείας μας.

Για γεμίσεις για τάρτες δείτε:
Τάρτα με μανιτάρια
Κολοκυθόταρτα

1 σχόλιο: