Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ανοιξιάτικο Ριζότο

Υλικά: (για 4 άτομα)
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
2 κολοκυθάκια, 1 μελιτζάνα, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά όλα κομμένα σε μικρούς κύβους
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
100 γρ. φέτα τριμμένη
φρέσκια ρίγανη για το γαρνίρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικάσια:
Βάζουμε  τα λαχανικά με το σκόρδο και το κρεμμύδι, το ρύζι και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα του ζωμού, τις ψιλοκομμένες ντομάτες,αλατίζουμε,πιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.Ρίχνουμε στο ριζότο τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίχουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Όταν μαγειρευτεί το ριζότο μας, ανακατεύουμε με τη φέτα και τη ρίγαανη και σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

  1. το λευκό κρασί που θα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα θα ταιριάξει γάντι και με το φαγητό αν δοκιμάσετε να το συνοδέψετε με αυτό. Δοκιμάστε μία μαλαγουζιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή