Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κιμαδόπιτα με πράσο

Υλικά
1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο
3/4 κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
2 κρεμμύδια
5 πράσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού πελτέ
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
5 ντοματίνια
200 γρ. ρεγκάτο
250 γρ. φέτα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
κανέλα,αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες, τον κιμά, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των τυριών. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει για 20 λεπτά. Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά τον κιμά και προσθέτουμε τη φέτα και το ρεγκάτο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα από κάτω, ενώ τα αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο, βάζουμε το μείγμα με το κιμά και τα υπόλοιπα φύλλα επάνω. Περιχύνουμε την κιμαδόπιτα με 1 ποτήρι γάλα και 1 αυγό και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα περίπου στους 180C.

1 σχόλιο: