Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ρεβυθοσαλάτα

Υλικά: (2-3 μερίδες)
Μισό κιλό ρεβύθια
15-20 τοματίνια
2-3 πιπεριές φλωρίνης
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
1κουτ. σούπας κάρυ
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη 
Ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι
Χυμό από 1-2 λεμόνια
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια'ψιλοκομμένα προαιρετικά

Διαδικασία
Αρχικά βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπωλ και τα αφήνουμε για 12-14 ώρες για να φουσκώσουν. Μετά βράζουμε σε σιγανή φωτιά τα ρεβύθια για καμμία 1μισή ώρα. Αφού δούμε ότι έβρασαν τα σουρώνουμε. Μέχρι να βράσουν τα ρεβύθια ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα βρασμένα ρεβύθια, τα λαχανικά μας, τη κάπαρη και αν θέλουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μετά ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και μετά το ελαιόλαδο και  το χυμό λεμονιού. Τέλος ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.  

Ο οινολόγος μας προτείνει ένα γρασιδάτο λευκό ποτήρι  Sauvignon blanc από το Marlborough της Νέας Ζηλανδίας ή ένα μονοποικιλιακό Αθήρι από τις Κυκλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου