Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Healthy banoffee

Υλικά (3-4 μερίδες)
1-2 μπανάνες
2-3 κουτ. σούπας ταχίνι
Για τη βάση
4-5 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
1 χούφτα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια και κάσιους (ανάλατα και άψητα)
Ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι
4-5 κουτ. σούπας μέλι κατά προτίμηση ανθέων


1 κουτ. γλυκού κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλο

Για τη κρέμα γιαουρτιού
600γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Διαδικασία
Για τη βάση
Αρχικά χτυπάμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς μας μέχρι να θριμματιστούν. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπωλ τη βρώμη με το τρίμμα ξηρών καρπών και τα μπαχαρικά μας ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό απο το πορτοκάλι. Ακολούθως ρίχνουμε το μέλι μας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Τέλος στρώνουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Για τη κρέμα
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι μας μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Σε μια πιατέλα ή σε μπωλάκια τοποθετούμε τη βάση μας από πάνω ρίχνουμε το ταχίνι μας και από πάνω τη κρέμα γιαουρτιού και τέλος έχουμε κόψει τη μπανάνα μας σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τη κρέμα μας.







Ο οινολόγος μας προτείνει το Nectar  από το συνεταιρισμό της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου