Υλικά: (4 άτομα)
1 κούπα του τσαγιού λευκό σταφύλι
5 σύκα
φλούδες παρμεζάνας
Για τη σως:
5 σύκα
φλούδες παρμεζάνας
Για τη σως:
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι,πιπέρι
1 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι,πιπέρι
Διαδικασία:
Σως : Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε πολύ καλά το νερό, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο,το πορτοκάλι,το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι.
Σαλάτα: Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα από το μαρούλι αφού το έχουμε πλύνει πολύ καλά προηγουμένως. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα σύκα μας,πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα σταφύλια μας .Στη συνέχεια σκορπίζουμε στη σαλάτα τα κομμένα φρούτα και περιχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε τις φλούδες παρμεζάνας.
με το βαλσάμικο που μου έβαλες τώρα να το συνδυάσεις με κανένα Tokaji
ΑπάντησηΔιαγραφή