Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο με μπύρα



ΥΛΙΚΑ(4-6 άτομα)
  • 2 πακέτα στήθη κοτόπουλου (φιλεταρισμένα)
  • 350 ml μπύρα της επιλογής σας
  • ½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • κουταλιά του γλυκού ζάχαρη,καστανή
  • 200ml  κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι,πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο 1-2 ώρες με μπύρα,το οποίο είναι κομμένο σε μεγάλους κύβους.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο  τα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι , χαμηλώνουμε τη φωτιά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα ,τη μουστάρδα, το κάρυ, το τζίντζερ, τη ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει ,όταν αρχίσει και απορροφάει τα υγρά ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη κρέμα γάλακτος.Αφήνουμε 5 -10λεπτά.Κατεβάζουμε και σερβίρουμε .Συνοδεύουμε με ρύζι.

1 σχόλιο:

  1. αφού έβαλες μπύρα στο κοτόπουλο γιατί να το συνδυάσεις με κρασί? πιες το με μία erdinger

    ΑπάντησηΔιαγραφή