- 2 πακέτα στήθη κοτόπουλου (φιλεταρισμένα)
- 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κουταλία της σούπας μουστάρδα
- Χύμο από 1 πορτοκάλι
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού λεύκο κρασί ή λικέρ μαστίχας
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη (κατα προτίμηση καστανή)
- ½ κουταλία του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κουταλία του γλυκού κάρυ σε σκόνη
- Αλάτι,πιπέρι
Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και τις γυρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά έως ότου ελαφρώς μαραθούν,χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλους κύβους, το κάρυ, το τζίντζερ , τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και τέλος μόλις δούμε να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε το λευκό κρασί ή το λίκερ μαστίχας ,την καστανή ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού έως ότου έρθει η σάλτσα μας να μελώσει.Κατεβάζουμε και σερβίρουμε .
Προτείνουμε το συνδυασμό αυτού του γλυκού-ελαφρώς πικάντικου πιάτου με ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα ελληνικά λευκά κρασιά της ποικιλίας Riesling από την ορεινή Αιγιαλεία, το μικρό Βοριά του κτήματος Ρούβαλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου