Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κοτόσουπα


Υλικά:(4 μερίδες)
  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • 1 μικρό κομματάκι φρέσκο τζίντζερ ή 1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • Λίγους κόκους πιπέρι
Διαδικασία:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη σούπα. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, δηλαδή να "φεύγει" το κρέας από το κόκκαλο.
Όταν γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε από μέσα το κρέας και τα λαχανικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί .
 Στο μούλτι βάζουμε το καρότο, το κρεμύδι ,την πατάτα και το τζίντζερ με λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα αραιή. Το προσθέτουμε στη σούπα μας.Μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε μέσα στη σούπα μας κομματάκια από το βρασμένο κοτοπουλό μας.


Για άλλα κολπάκια σε περίπτωση κρυολογήματος δείτε εδώ:
http://yourdailynutritionist.blogspot.com/2012/05/blog-post_19.html

1 σχόλιο:

  1. επειδή είναι ένα πιάτο ειδικά για αρρώστους, καλύτερα να μη το συνοδέψουμε με κάτι αλκοολούχο διότι δε βοηθά και πολύ το λαιμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή