- 150γρ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κκρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 750 γρ. πατάτες κομμένες σε φέτες
- 6 αυγά,χτυπημένα
- Αλάτι,πιπέρι
Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. ρίχνουμε το κρεμμύδι,τις πατάτες,αλάτι,πιπέρι. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν,γυρίζοντας τακτικά από όλες τις πλευρές. Η φωτιά δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατή,διαφορετικά τα λαχανικά θα σκουρύνουν προτού μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους. Βγάζουμε τα λαχανικά σε πιάτο, κρατώντας το λάδι στο τηγάνι. Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και επιστρέφουμε 3 κουταλίες από αυτό στο σκεύος. Ρίχνουμε πάλι τα λαχανικά,απλώνοντας τα σε μία στρώση. Περιχύνουμε με τα αυγά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά,έως ότου ψηθούν.Τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο επάνω από το τηγάνι κι αναποδογυρίζουμε γρήγορα την ομελέτα. Την τοποθετούμε πάλι στο τηγάνι και την ψήνουμε από την άλλη πλευτά για 2 με 3 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή κρύα.
δε δέχομαι να τη φάω χωρίς το κλασικό gran reserva tempranillo από τη Rioja της Ισπανίας για κανένα λόγο!
ΑπάντησηΔιαγραφή