Υλικά: (για 2-3 άτομα)
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι Basmati
- 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 1 μικρό φακελάκι κουκουνάρια
- ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
- Ψιλοκομμένο άνιθο (1 κουταλιά της σούπας)
- Ελαιόλαδο,αλάτι
Διαδικασία:
Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο μόλις ζεσταθεί
προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ροδίσουν.
Προσέχοντας να μη μας αρπάξουν. Στη συνέχεια αφού προηγουμένως το έχουμε πλύνει
και το έχουμε πλύνει και το έχουμε σουρώσει,
το γυρνάμε μέχρι να γίνει διάφανο για 1-2 λεπτά και προς8έτουμε το
χλιαρό νερό, τον άνιθο και τις πλυμένες σταφίδες και το ανακατώνουμε και το α΄φηνουμε να βράσει. Μόλις το ρύζι
αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει το νερό του
με σκεπασμένο το καπάκι. Όταν σχηματιστούν στην επιφάνεια οι τρυπούλες το
αποσύρουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Δοκιμάστε το με μία φρέσκια μαντινεία (από μία χρονιά που η
οξύτητα δεν χτυπάει κόκκινο), συνδυασμός που θα ταιριάξει τις φυτικές νότες του
πιάτου με αυτές του κρασιού ή ακόμα και με ένα απλό σαββατιανό που θα αναδείξει
ακόμα περισσότερο το πιάτο.
ένα τρελό πιάτο που θα μπορούσε να συνδυαστεί ακόμα και με "αντίθετα" κρασιά! Δοκιμάστε το με μία φρέσκια μαντινεία (από μία χρονιά που η οξύτητα δεν χτυπάει κόκκινο), συνδυασμός που θα ταιριάξει τις φυτικές νότες του πιάτου με αυτές του κρασιού ή ακόμα και με ένα απλό σαββατιανό που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφή