Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σάλτσα βουτύρου λευκή



Υλικά (250ml)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, πάρα πολύ ψιλοκομμένα
  • 100ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 100ml ξηρό λευκό κρασί
  • 200γρ. ανάλατο βούτυρο αγελάδος,κομμένο σε μικρούς  κύβους




 Διαδικασία:
Βάζετε σε ένα τηγανάκι  με βαρύ πάτο τα κρεμμύδια,το ξίδι και το κρασί και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου  από τα υγρά να απομείνουν μόνο 2 κουτ. σούπας. Μόλις πάρει  βράση  το μίγμα, χαμηλώνετε πολύ τη θερμοκρασία και προσθέτετε κομμάτι κομμάτι το βούτυρο. Ανακατεύετε συνεχώς  για να γίνει μια απαλή και ανοιχτόχρωμη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε αμέσως ή  μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ,σκεπασμένο με μεμβράνη, και την αφήνετε πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό ώσπου να σερβίρετε.Ταιριάζει  με ψάρι και ακόμα πιο ιδανικά με ένα φιλέτο σολωμού.

1 σχόλιο: