ΥΛΙΚΑ:(3-4 άτομα)
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 500 γρ ανάμεικτα μανιτάρια(πορτομπέλο,λευκά μανιτάρια)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρόκος αυγού για άλειμμα της σφολιάτας
- λίγο θυμάρι
- 2-3 κουτ. σούπς κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 γρ μπεϊκον
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεπαγώνετε καλά το φύλλο σφολιάτας.Σε ένα
βαθύ τηγάνι ζεταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για
2-3 λεπτά.Στη συνέχεια ρίχνετε το ψιλοκομμένο μπεϊκον και μετά από κανά 2 λεπτά
ρίχνετε τα φρέσκα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά μέχρι να
ροδίσουν ελαφρώς. Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και, αφού εξαστμιστεί το αλκοόλ,
προσθέτετε το θυμάρι και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή. Απλώνετε το φύλλο της
σφολιάτας σε ένα ταψί που έχετε καλύψει
με λαδόκολλα και τα χαράζετε σε 8
παραλληλόγραμμα κομμάτια, τα όποια αλείφετε με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζετε τα
τέσσερα με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
190ο C για 20
λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζετε σε 4 πίατα από ένα κομμάτι ψημένη σφολιάτα, μοιράζετε τα μανιτάρια μμε τη
σάλτσα τους και τοποθετείτε από πάνω τα
φύλλα σφολίατας με το τυρί.Σερβίρετε τα μιλφέιγ ζεστά!
Δοκιμάστε την εξαιρετική μας συνταγή με
ένα πλούσιο λευκό κρασί όπως ένα παλαιωμένο chardonnay
εξαιρετικό πιάτο!!! ειδικά η παραλλαγή του σεφ που δοκιμάστηκε από την ειδική τριμελή ομάδα γευσιγνωστών με φέτα και λιαστή ντομάτα ήταν μία αίσθηση σαν από άλλο κόσμο! συνδυάστηκε πολύ καλά με ένα ερυθρό 2 ετών παλαίωσης tempranillo από τη Rioja της Ισπανίας! αλλά και το chardonnay καλιφορνέζικου τύπου που προτείνει ο σεφ δεν θα ήταν κακή ιδέα!..
ΑπάντησηΔιαγραφή