Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Λαζάνια με σπανάκι



Για τη γέμιση (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό με 1μιση κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό(ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό
  • 750γρ. φέτα
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί reggato
  • 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλο ψιλό
  • Υλικά
  • 18 μεγάλα λαζάνια άβραστα
  • 1 λίτρο γάλα
Διαδικασία:
Ετοιμάζουμε το σπανάκι όπως κάνουμε για τη σπανακόπιττα, δηλ αφού το πλύνουμε πολύ καλά, το βράζουμε,το σουρώνουμε , προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα,το τριμμένο τυρί,το αυγό και το σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε μια στρώση μεγάλα λαζάνια,στη μέση στρώνουμε το σπανάκι και από πάνω άλλη μια στρώση με λαζάνια.Τέλος περιχύνουμε με 1 λίτρο γάλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε τα λαζάνια στους 180ο C για 1 ώρα. Αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

  1. δε θα μας χάλαγε πιστεύω ένας λευκός ξηρός ροδίτης δεξαμενής της ίδιας χρονιάς φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή