Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Φθινοπωρινό Μοσχαράκι

Υλικά:
1 κιλό νουά μόσχου
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξινόμηλο(καθαρισμένο)
1 καρότο(καθαρισμένο)
χυμός από μισό λεμόνι
1 σφηνάκι ουίσκι
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Διαδιασία:
Τοποθετούμε το κρέας στην κατσαρόλα και το θωρακίζουμε γυρνώντας σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο. Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο,το τσιγαρρίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε το πιπέρι και σβήνουμε με το σφηνάκι του ουίσκι. Προσθέτουμε το σκόρδο,το ξινόμηλο,το καρότο και 3 κούπες ζεστό νερό. Όταν το κρέας είναι έτοιμο μετά από 45-60 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει  το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια βάζουμε στο μπλέντερ το ξινόμηλο,το κρεμμύδι,το καρότο,το σκόρδο, το λεμόνι και λίγο ζωμό από το κρέας.Τέλος δημιουργείται έστι μία παχύρρευστη σάλτσα με την οποία περιχύνουμε το κρέας μας.   

1 σχόλιο: