Η κανέλα, που προέρχεται από τη Σρι Λάνκα, είναι ο εσωτερικός φλοιός αειθαλούς δέντρου. Καθώς ξεραίνεται, συρρικνώνεται και γίνεται μπαστουνάκι. Χρησιμοποιείται σε γλυκά και γευστικά εδέσματα.
Διαλέγουμε:Είτε τα λεπτά μπαστουνάκια από το φλοιό του δέντρου, είτε την αλεσμένη σκόνη. Όσο πιο ανοιχτό είναι το χρώμα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα.
Δοκιμάζουμε: η γεύση και το άρωμα της κανέλας διακρίνονται εύκολα, γιατί είναι γλυκιά και αρωματική.
Διατήρηση: Τα μπαστουνάκια κανέλας διατηρούνται πολλά χρόνια σε αεροστεγές δοχείο. Η αλεσμένη κανέλα χάνει τη γεύση της πιο γρήγορα, ωστόσο διαρκεί αρκετούς μήνες.
Μαγειρική: Όταν μαγειρεύετε με κανέλα, χρησιμοποιήστε ολόκληρα τα μπαστουνάκια όταν θέλετε λεπτή γεύση χωρίς τα στίγματα του μπαχαρικού, ή για εντονότερη γεύση σπάστε σε κομματάκια. Χρησιμοποιήστε την τριμμένη κανέλα για να δώσετε πικάντικη όψη στα πιάτα σας και περισσότερη γεύση.
Χρησιμοποιούμε:

Δοκιμάζουμε: η γεύση και το άρωμα της κανέλας διακρίνονται εύκολα, γιατί είναι γλυκιά και αρωματική.
Διατήρηση: Τα μπαστουνάκια κανέλας διατηρούνται πολλά χρόνια σε αεροστεγές δοχείο. Η αλεσμένη κανέλα χάνει τη γεύση της πιο γρήγορα, ωστόσο διαρκεί αρκετούς μήνες.
Μαγειρική: Όταν μαγειρεύετε με κανέλα, χρησιμοποιήστε ολόκληρα τα μπαστουνάκια όταν θέλετε λεπτή γεύση χωρίς τα στίγματα του μπαχαρικού, ή για εντονότερη γεύση σπάστε σε κομματάκια. Χρησιμοποιήστε την τριμμένη κανέλα για να δώσετε πικάντικη όψη στα πιάτα σας και περισσότερη γεύση.
Χρησιμοποιούμε:
- Προσθέτουμε άρωμα σε γλυκά, μηλόπιτα,αχλάδια ποσέ, πουτίγκα με ρύζι, παγωτό, κέικ με φρούτα και μπαχαρικά, ψωμί και μπισκότα.(μπαστουνάκι ή σκόνη)
- Προσθέστε σε ζεστή σοκολάτα. (μπαστουνάκι)
- Προσθέστε σε κρασιά με ζάχαρη, πόντς,φρουτοσαλάτες και κομπόστες.(μπαστουνάκι)
- Νοστιμίστε πικάντικα φαγητά, ινδικά κάρυ και πιλάφι, μουσακά.
- Αρωματίστε γαλλικά τοστ ή τηγανίτες.(τριμμένη)
- Συνδυάστε με πιο βαριές γεύσεις, με πάπια και χοιρινό, σύκα και ξερά δαμάσκηνα.
εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσετε κάποια φορά μία συνταγή κρεατικών μαγειρεμένα με κανέλα με ένα αγιωργίτικο το οποίο μπορεί να θυμίζει κανέλα λόγω ποικιλίας...
ΑπάντησηΔιαγραφή