Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ρυζοσαλάτα

Υλικά (2-3 μερίδες)
1 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι
15-20 ντοματίνια 
1-2 αγγουράκια 
Πιπεριές πολύχχρωμες
Φρέσκο κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. γλυκού μπαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Αρχικά βράζουμε το ρύζι μας έτσι ώστε να μας βγεί σπυρωτό. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας, το φρέσκο κρεμμύδι και το φρέσκο δυόσμο. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι, τα υλικά τα οποία έχουμε ψιλοκόψει, τη κάπαρη και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Υ.Γ: Εναλλακτικά για περισσότερη γεύση μπορούμε να χησιμοποιήσουμε μισό φλυτζάνι καστανό ρύζι και μισό μπασμάτι.
Επίσης συνοδεύεται ιδανικά με μπιφτέκια κοτόπουλου που έχουμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση.

1 σχόλιο:

  1. Αν και το μπαλσάμικο το κάνει δύσκολο για κρασί θα πιστεύω ένα καλά φρέσκο και όξινο ροζέ ξινόμαυρο από το μία κρύα χρονιά στο Αμύνταιο θα ήταν ότι πρέπει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή