Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο με γιαούρτι


Υλικά(για 4-6 άτομα)
  • 2 συσκευασίες στήθη νωπό κοτόπουλο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,για το άλειμμα του ταψιού

Για τη μαρινάδα

  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδου,λιωμένες
  • 1 ½ κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός,ψιλοκομμένος
  • 2κουτ σούπας πιπέρι
Διαδικασία:Την προηγούμενη μέρα σε ένα βαθύ ταψί ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι,το λιωμένο σκόρδο, το τζίντζερ,το μαϊντανό και το πιπέρι.Βάζουμε εκεί τα στήθη κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να καλυφθούν καλά με το μείγμα.Σκεπάζουμε το ταψί μας με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ,μέχρι να μαριναριστούν καλά τα στήθη.
Μαγείρεμα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί που να χωράει άνετα τα στήθη.Βγάζουμε τα στήθη κοτόπουλου από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσουμε τα βάζουμε μέσα στο ταψί. Τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ελέγχοντας αν τους έχει ασπρίσει καλλά μέχρι το κέντρο. Ανυπάρχει έστω και λίγο κοκκινωπό ή ροζέ σημείο,ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Η μαρινάδα αυτή μαυρίζει έντονα στο ψήιμο και το ρόδισμα αυτό δεν είναι ομοιόμοεφο, αλλά δεν μας πειράζει. Σερβίρουμε τα στήθη ζεστά.


Ένα sauvignon blanc δε θα μας χάλαγε για ένα τέτοιο πιάτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου