Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Cheesecake


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
  • 250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμμένο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

  • 600 γρ. κρέμα τυρί
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:


Μαρμελάδα τις αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια με την μαρμελάδα.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά
Μερίδες: 8-10


Δοκιμάστε το με ένα ιταλικό demi sec frizzante κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου