Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΥΛΙΚΑ:
  • 2 μεγάλα ψαρονέφρια κομμένα σε ροδέλες (12-13 κομμάτια)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού  κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκου πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά  του γλυκου τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κουταλιές  της σούπας  μαρμελάδα φράουλα
  • Χυμό  από  1 πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • λίγο μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά  του γλυκού  βούτυρο
  • αλάτι,πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι σε χυμό πορτοκαλιού και σε ελάχιστο ελαιόλαδο για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια σ΄ένα αντικολλητικό  τηγάνι  βάζουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει,προσθέτουμε το τζίντζερ, το πιπέρι,τη πάπρικα,το αλάτι, την κανέλα και το μπαλσάμικο.Σβήνουμε με το κρασί και τέλος προσθέτουμε την μαρμελάδα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
Δοκιμάστε το με ένα ανάλαφρο ροζέ κρασί, κατά προτίμηση από αγιωργίτικο που θα δέσει ιδανικά  με τη μαρμελάδα φράουλα του πιάτου....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου