Υλικά: (4-6 άτομα)
- 1 μαρούλι
- 1 πράσινη σαλάτα
- 5-6 παξιμαδάκια
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλίες του γλυκού λεμόνι
- 300 γρ μανούρι
- λίγο πιπέρι,αλάτι,θυμάρι,ρίγανη
Διαδικασία:
Σαλάτα: Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε
τα φύλλα από το μαρούλι και τη πράσινη σαλάτα αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά
προηγουμένως. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε κυβάκια και σπάμε τα παξιμαδάκια
σε πιο μικρά κομμάτια.Ψήνουμε το μανούρι στη τοστιέρα για 2 λεπτά.Ρίχνουμε μέσα
στο μπωλ τις λιαστές ντομάτες, τα παψιμαδάκια και περιχύνουμε από πάνω με το
ντρέσινγκ και στο τέλος προσθέτουμε το μάνουρι σε μικρά κομματάκια.Ανακατεύουμε
καλά.
Ντρέσινγκ σαλάτας: Βάζουμε σε ένα shaker το ελαιόλαδο, το
νερό ,το λεμόνι,το πιπέρι ,το αλάτι,το θυμάρι, τη ρίγανη και ανακινούμε καλά.
Δοκιμάστε τη με μία Γουμένισσα (στη
Μακεδονία πέφτει)... είναι ένα κρασί αποτελούμενο από την ενδιαφέρουσα
"ατίθαση" ποικιλία Ξινόμαυρο και τη Νεγκόσκα, τον τέλειο σύντροφο που
τιθασεύει τις "άγριες" ταννίνες του Ξινόμαυρου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου