Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Βινεγκρέτ


Βασική συνταγή
Υλικά (για 125γρ.)

  • 6 κουταλίες λάδι
  • 1 ½ κουταλιά ξίδι
  • 1 κουταλιά γαλλική μουστάρδα
  • ½ κουτ.  γλυκ. ζάχαρη
  • Αλάτι,πιπέρι


Διαδικασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο σέικερ και χτυπάμε το μίγμα πολύ καλά, μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά της σάλτσας. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως. 

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε κρασί το οποίο να ταιριάζει με μία βινεγκρέτ λόγω της πολύ μεγάλης της οξύτητας λόγω του ξυδιού... αλλά ένα αρκετά όξινο ξηρό αφρώδες κρασί ή ένα ζωηρό sauvignon blanc..

    ΑπάντησηΔιαγραφή