Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κοτόπουλο με σως φέτας



ΥΛΙΚΑ: (4-6 άτομα)


  • 2 πακέτα στήθη κοτόπουλου (φιλεταρισμένα)
  • 1 κουταλία της σούπας μουστάρδα
  • Χύμο από 1 λεμόνι
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού λεύκο κρασί
  • ½ κουταλία του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουταλία του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι,πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλους κύβους, το κάρυ, το τζίντζερ , τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και τέλος μόλις δούμε να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού και το κομμάτι της φέτας έως ότου έρθει η σάλτσα μας να μελώσει.Κατεβάζουμε και σερβίρουμε .

1 σχόλιο:

  1. αν και κοτόπουλο στο πιάτο, θα πρότεινα ένα ξινόμαυρο ή μία ρετσίνα!
    Η φέτα λόγω της αλμυρής και αρκετά όξινης γεύσης της (πάντα ανάλογα το είδος της φέτας), απαιτεί ένα δυνατό κρασί με καλή οξύτητα, όπως μια ρετσίνα ή ένα πιπεράτο Ξινόμαυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή