Υλικά:
- 125γρ. Βούτυρο αγελάδος,σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γρ. Ζάχαρη
- 3 αύγα
- 110 γρ. γάλα φρέσκο,πλήρες
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι,ακέρωτο κατά προτίμηση βιολογικό
- 220γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σούπας κακάο, κοσκινισμένο
Διαδικασία:
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ, με το φτερό το βούτυρο με τη
ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
και , μετά από λίγο,το γάλα,το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Μόλις
ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με
το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας παράλληλα με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα
ομοιογενές μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Μοιράζουμε το μισό μείγμα
σε φορμάκια για κάπκεϊκ.Aν
χρησιμοποιήσουμε αλουμινένιες φορμίτσες μιας χρήσης τις βουτυρώνουμε και τις αλευρώνουμε πρώτα.Στο
υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε, μέχρι όλο το μείγμα να
γίνει καφετί. Πογεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στους 170ο C για 25-30 λεπτά περίπου. Τα
αφήνουμε να κρύωσουν και ξεφορμάρουμε.
πιείτε μία μαυροδάφνη και θα με θυμηθείτε!
ΑπάντησηΔιαγραφή