Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Επικάλυψη με μαρέγκα


Υλικά:
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 70 γρ. νερό
  • 3 ασπράδια αυγών
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας (βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ)

Διαδικασία:
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα,τα ασπράδια και μόλις αρχίσουν να γίνονται μια ελαφριά μαρέγκα, προσθέτουμε σε αργή ροή το σιρόπι, συνεχίζοντας το χτύπημα, έως ότου η μαρέγκα δέσει και σφίξει. Προς το τέλος, προσθέτουμε και λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής.Μπορούμε επίσης να μοιράσουμε τη μαρέγκα σε δύο μπολ και να χρωματίσουμε το καθένα με διαφορετικό χρώμα. Γαρνίρουμε τα κάπκεΪκ αμέσως, χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή κορνέ.


Επικάλυψη με σοκολάτα
Υλικά:
  • 250 γρ. κουβερτούρα 52-55% κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
Διαδικασία
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μέλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει και ομογενοποιούμε, ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Αφήνουμε την κρέμα να σφίξει ελαφρώς και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός έως όπου γίνει πολύ αφράτη. Όσο τη χτυπάμε, θα δολυμε ότι ανοίγει λίγο το χρώμα της. Γαρνίρουμε αμέσως τα κάπκεϊκ χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή κορνέ.




1 σχόλιο: