Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αλμυρό Κανταϊφι



ΥΛΙΚΑ:
  • 300γρ κανταΪφι
  • 3 αυγά
  • 125γρ. βούτυρο κερκύρας λιωμένο και λίγο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 ½ ποτήρι  γάλα
  • 300γρ. τριμμένα τυριά (κασέρι,έμμενταλ, ρεγκάτο)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Χωρίζετε το κανταϊφι σε 2 ίσα μέρη. Παίρνετε ένα ταψί ή ένα πυρέξ, το βουτυρώνετε και απλώνετε το  μισό κανταϊφι,το οποίο προηγουμένως έχετε ανοίξει  πολύ καλά. Το βρέχετε με το μισό μίγμα (γάλακτος,βουτύρου και  αυγών)  προσθέτετε τα τυριά , από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο κανταϊφι και περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνετε στους 170ο C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
 Tips: Για να επιτύχει το κανταϊφι και να γίνει αφράτο, πρέπει να το ανοίξετε πολύ καλά τις ίνες του

1 σχόλιο:

  1. Μιλάμε για πιάτο πορωμένο! ανάλογα τα τυριά που θα βάλουμε πιστεύω οποιοδήποτε κόκκινο πλούσιο και με αρώματα βαρελιού κρασί θα πήγαινε υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή