Τοποθετούμε κομμάτια κρέατος συνήθως κρέατος ή ψαριού σε μαρινάτα. Οι συνταγές για μαρινάτες διαφέρουν αλλά είναι συνήθως μείγμα από λάδι και χυμό λεμονιού ή ξίδι από κρασί,καμμία φορά συνδυασμένο με γιαούρτι, κι επιπλέον βότανα, μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο για περισσότερη γεύση.
· Με τη μαρινάτα ενισχύουμε τη γεύση και οι τροφές μαλακώνουν.
· Τα τρόφιμα που τοποθετούνται σε μαρινάτα είναι συνήθως ωμά.
· Για να μαλακώσουν οι σκληρές ίνες του κρέατος, απαραίτητο συστατικό της μαρινάτας είναι ένα οξύ συστατικό όπως χυμός λεμονιού ή το ξίδι.
· Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε ένα τρόφιμο σε μαρινάτα, τόσο πιο επιτυχημένο θα είναι το αποτέλεσμα.Εξαιρείαι ωστόσο το ψάρι, που δεν μπορεί να παραμείνει πάνω από 4 ώρες γιατί το οξύ συστατικό θα αρχίσει να ψήνει την ευαίσθητη σάρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου