Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μαρινάρισμα



Τοποθετούμε κομμάτια κρέατος συνήθως  κρέατος ή ψαριού σε μαρινάτα. Οι συνταγές για μαρινάτες διαφέρουν αλλά είναι συνήθως μείγμα από λάδι και χυμό λεμονιού ή ξίδι από κρασί,καμμία φορά συνδυασμένο με γιαούρτι, κι επιπλέον βότανα, μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο για περισσότερη γεύση.
·         Με τη μαρινάτα ενισχύουμε τη γεύση και οι τροφές μαλακώνουν.
·         Τα τρόφιμα που τοποθετούνται σε μαρινάτα είναι συνήθως ωμά.
·         Για να μαλακώσουν οι σκληρές ίνες του κρέατος, απαραίτητο συστατικό της μαρινάτας είναι ένα οξύ συστατικό όπως χυμός λεμονιού ή το ξίδι.
·         Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε ένα τρόφιμο σε μαρινάτα, τόσο πιο επιτυχημένο θα είναι το αποτέλεσμα.Εξαιρείαι ωστόσο το ψάρι, που δεν μπορεί να παραμείνει πάνω από 4 ώρες γιατί το οξύ συστατικό θα αρχίσει να ψήνει την ευαίσθητη σάρκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου