Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πατάτες ω γκρατέν



ΥΛΙΚΑ(για 6 μερίδες)

  • 1 κιλό μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο,ψιλοκομμένη
  • 450γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. βούτυρο
  • 25γρ.τυρί παρμεζάνα,τριμμένη
  • Αλάτι ,πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βουτυρώνουμε  πυρέξ  μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε μέσα τις μισές πατάτες. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο,αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν οι πατάτες.

1 σχόλιο:

  1. ελπίζοντας να χρησιμοποιήσατε για τη συνταγή κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά θα πρότεινα να συνδυαστούν οι πατάτες με ένα αγιωργίτικο δεξαμενής (ίδιας χρονιάς δηλαδή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή