Τρώγονται βραστές ή ψητές, τηγανιτές ή σκέτες, αλλά και σε γαρνιτούρες, ως ορεκτικό, ως επιδόρπιο με προσθήκη ζάχαρης άχνης, σε γέμισμα διαφόρων πιτών κ.λ.π.
Χρησιμοποιούνται επίσης και για την παραγωγή αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών!
Ένα υλικό τόσο ενδιαφέρον και όχι τόσο συνηθισμένο στην ελληνική κουζίνα! Έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των κλασικών πατατών!
Χρησιμοποιούνται επίσης και για την παραγωγή αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών!

Ένα υλικό τόσο ενδιαφέρον και όχι τόσο συνηθισμένο στην ελληνική κουζίνα! Έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των κλασικών πατατών!
- Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη πολύ χαμηλότερο από τις πατάτες που σημαίνει ότι δεν αυξάνει τόσο γρήγορα τη γλυκόζη στο αίμα οπότε είναι καλύτερα υλικά ιδίως για αυτούς που έχουν αναπτύξει αντίσταση στην ινσουλίνη (αλλά και για εμάς για να μην αναπτύξουμε φυσικά)! Με απλά λόγια είναι αυτές που δε θα σας βλάψουν όπως οι απλές πατάτες και δε θα σας αφήσουν να πεινάσετε σύντομα...
- Επίσης είναι πλούσιες σε καροτονοειδή και λυκοπένιο (για αυτό είναι και κόκκινες), τα οποία είναι πολύ σημαντικά αντιοξειδωτικά!
- Είναι ακόμα πολύ πλούσιες σε κάλιο όπως και οι κανονικές πατάτες που σημαίνει ότι είναι κατά της υπέρτασης.
- Είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ιδιαίτερα σε ασβέστιο οπότε συμβάλλουν στην αύξηση της οστικής μάζας.
Αυτά όσον αφορά την ποιότητά τους σαν υλικά. Τώρα όσον αφορά τη γεύση τους, μπορούν να συνδυαστούν όμορφα σκέτες με ένα pinot noir όσο και αν ακούγεται περίεργο. Βέβαια, ανάλογα τη συνταγή που θα μαγειρευτούν τα κρασιά που θα δημιουργήσουν την αίσθηση αρμονίας αλλάζουν...

Θα ανεβάσουμε κάποια συνταγή με γλυκοπατάτες σύντομα εδώ!
Γίνονται επίσης και πουρές...
ΑπάντησηΔιαγραφή