Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Tζατζίκι

Υλικά:
  1. 500g γιαούρτι σακούλας στραγγιστό (πλήρες κατά προτίμηση)
  2. 2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  3. 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι (προαιρετικά)
  4. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  5. 1 μεγάλο αγγούρι
  6. 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία:
Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατά μήκος και αφαιρούμε την πράσινη φύτρα στο κέντρο.Λιώνουμε το σκόρδο με ειδικό εργαλείο πολτοποίησης και το βάζουμε σε γουδί.Βάζουμε το αλάτι και λιώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.Κόβουμε το αγγούρι στα 2 χωρίς να το καθαρίσουμε και κατόπιν κόβουμε κάθε μέρος στη μέση κατά μήκος.Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Θα έχουμε τώρα 4 "βαρκούλες" που τις περνάμε από τρίφτη και έπειτα στραγγίζουμε το αγγούρι.Σε λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, τα αγγούρια και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Μπορεί να χρειαστεί και αλάτι.
Το μυστικό είναι στο αγγούρι να μην αφαιρέσουμε το φλούδι (καλό πλύσιμο) έτσι ώστε να πάρει το πρασινωπό χρώμα το τζατζίκι μας! Επίσης έτσι θα είναι και πιο θρεπτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου