Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Brownies



ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 γρ. Βούτυρο
  • 150 γρ. Ζάχαρη κοινή
  • 3 Aυγά
  • 90 γρ. Αλεύρι
  • 180 γρ. Καρύδια ψίχα(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (40ο C). Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύούμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 160-170ο C για 25 λεπτά ακριβώς. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει γι αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

1 σχόλιο:

  1. αυτά τα πολύ νόστιμα brownies ταιριάζουν υπέροχα με μία Μαυροδάφνη γλυκιά Πατρών ή και Κεφαλληνίας φυσικά! (δε μπορούμε να ξεχάσουμε και τον τόπο του σεφ)..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή