Υλικά (για 18-20
κομμάτια)
- 50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25γρ. κακάο
- ½ κουτλ. Γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 90γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 25 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 αυγό , χτυπημένο ελαφρώς
- 1 κουτ. γλυκού κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- Προαιρετικά ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Διαδκασία:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε
ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά με τα
χέρια, μέχρι όλο το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό,το ξύσμα
και το κονιάκ(ή το χυμό) και ζυμώνουμε ελαφρώς
με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια μαλακή ζύμη.Την
τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη και πλάθουμε
μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με
λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Θεωρώ ότι ένα γλυκό από λιαστά σταφύλια τύπου vinsanto που τα αρώματά του έχουν εξελιχθεί πολύ λόγω του λιασίματος των σταφυλιών (σταφίδα, αποξηραμένα φρούτα, μέλι), θα σας ικανοποιήσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πάω κόντρα στον οινολόγο και 8α σας προτείνω ένα ποτήρι γαλά,πιστεύω πάει καλύτερα.Επίσης μπορείτε να βουτίξετε τα μπισκότα σας μέσα στο γάλα ενώ στο κρασί δεν αξίζει(για μένα)
Διαγραφή