Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σάλτσα τόνου για ζυμαρικά



Υλικά (2-3 άτομα)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο,ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 μεγάλες ντομάτες,ψιλοκομμένες
  • 1κουτ.  γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • Ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι
Διαδικασία:
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο,τις ντομάτες,τον πελτέ,τη κέτσαπ και τα υπόλοιπα υλικά εκτός του τόνου.Αφήνουμε για 20 λεπτά τη σάλτσα να σιγοβράσει και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε τον τόνο. Ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε τη σάλτσα επάνω από τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

1 σχόλιο: