Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δροσερή σαλάτα με ξινόμηλο,πορτοκάλι και σως γιαουρτιού



Υλικά(για 4-6 άτομα )
  • 1 μαρούλι
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ξινόμηλο σκληρό
  • Για τη σως γιαουρτιού:
  • 4 κουταλίες της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • Λίγο πιπέρι
Διαδικασία:
Σως γιαουρτιού: Χτυπάμε σε shaker το ελαιόλαδο, το νερό, το γιαούρτι,το βαλσάμικο,τη ζάχαρη και το πιπέρι.
Σαλάτα: Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα από το μαρούλι και τη πράσινη σαλάτα αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά προηγουμένως. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το ξινόμηλο,ομοίως και για το πορτοκάλι .Στη συνέχεια σκορπίζουμε στη σαλάτα τα κομμένα φρούτα και περιχύνουμε με τη σως γιαουρτιού.Ανακατεύουμε καλά.

2 σχόλια:

  1. παρακαλώ αγαπητέ σεφ να μου προσδιορίσετε τι εννοείται με τον όρο "πράσινη σαλάτα" γιατί υπάρχουν πολλές απορίες και εγώ πρέπει να ξέρω για να ανεβάσω οίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα ελαφρύ φρουτώδες σαββατιανό ή ροδίτης όχι απαραίτητα από ημιορεινούς αμπελώνες πιστεύω ταιριάζει γάντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή