Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ανοιξιάτικα σπαγγέτι

Υλικά:(2μερίδες)

1 πακέτο σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουτ σούπας ελαιόλαδο
600γρ. μανιτάρια
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά
1κολοκύθι
1 καρότο
1 κομμάτι τυρί φέτα
¾ φλιτζ. λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ,πάπρικα,κάρυ,κανέλα,πιπέρι,καστανή ζάχαρη
Διαδικασία:
Σωτάρετε το σκόρδο στο λάδι μέχρι να χρυσίσει.Κόβετε τα μανιτάρια και τη πιπεριά  σε κύβους  και τα προσθέτετε.Κόβετε σε ράβδους το καρότο,το κολοκύθι (αφού πρώτα τα έχετε πλύνει και καθαρίσει),και  στη συνέχεια τα προσθέτετε.Σβήνετε με κρασί σε δυνατή φωτιά.Ρίχνετε τις ντομάτες , μαζί με όλα τα μπαχαρικά μας και τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει  η σάλτσα μας να δένει.Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε μεγάλη κατσαρόλα  με τη σάλτσα μας προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο νερό και ρίχνετε τη φέτα σε κύβους.Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.Μπόρειτε πριν βάλετε τα σπαγγέτι κα τη σάλτσα  στη κατσαρόλα να ρίξετε πρώτα μια κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος για περισσότερη νοστιμιά.

1 σχόλιο:

  1. ένα τέτοιο... δυνατό πιάτο ίσως να ήταν προτιμότερο να συνοδευτεί με μία μπύρα Abbey και κατά προτίμηση την 7,5άρα Corsendok Agnus...

    ΑπάντησηΔιαγραφή