Η πάπρικα είναι κόκκινη σκόνη που παρασκευάζεται από τους
καρπούς συγκεκριμένων ποικιλιών πιπεριάς (Capsicum annuum). Οι καρποί ξηραίνονται και
κονιοποιούνται για να παραχθεί η πάπρικα.Το πόσο γλυκία ή καυτερή θα είναι η
πάπρικα εξαρτάται από τον τύπο της πιπεριάς και από την ποσότητα των καυτερών
τμημάτων της που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της. Δεν είναι καυτερή όσο
το τσίλι, ωστόσο η πάπρικα προσθέτει στο φαγητό χρώμα και γλυκιά γεύση – όχι καυστική.
Ισπανική: Ίσως πιο ελαφριά,πιο ήπια από την γλυκιά.Η
ισπανική πάπρικα είναι τριών ειδών: dulce(γλυκιά
και ήπια), agridulce(γλυκόπικρη)
και picante(καυτερή)
Καπνιστή: Αυτή η πικάντικη, κόκκινη ισπανική πάπρικα
παρασκευάζεται από πιπεριές που καπνίζονται με ξύλα πριν αλεστούν,αποκτώντας
ένα υπέροχο βάθος στη γεύση. Διατίθεται ως καπνιστή πάπρικα ή picante pimento.
Μαγειρική:
Προσέξτε όταν τηγανίζετε με πάπρικα, επειδή όταν
υπερθερμαίνεται πικρίζει.
Χρησιμοποιήστε:
- Ενισχύστε το χρώμα και τη γεύση σε κόκκινες σάλτσες που φτιάχνετε στο σπίτι.
- Πασπαλίστε μεγάλα κομμάτια κοτόπουλο ή χοιρινό πριν από το τηγάνισμα ή ακόμα και ολόκληρο κοτόπουλο πριν από το ψήσιμο
- Ανακατέψτε με αλάτι, κλαδάκια δεντρολιβάνου και λάδι και πασπαλίστε πατάτες που είναι έτοιμες για ψήσιμο.
- Προσθέστε χρώμα και γεύση σε μια σάλτσα σαλάτας
- Ψημένα αμύγδαλα: μετά το ψήσιμο ρίξτε λίγο λάδι, μετά πάπρικα και αλάτι και θα έχετε ένα ωραίο σνακ
- Ρίξτε μια- δύο πρέζες σε σούπες, ψάρια ψημένα στη σχάρα,σαλάτες,σάλτσες και ντπ για γαρνίρισμα και περισσότερη γεύση.
Ταιριάζει: Με κοτόπουλο,λουκάνικα, βοδινό,μοσχάρι,χοιρινό,
ρύζι, γιαούρτι και με τα περισσότερα λαχανικά.
Αντικαταστήστε με πιπέρι καγιέν για καυτερή γεύση και χρώμα-δεν
έχουν ίδια γεύση, αλλά χρησιμοποιήστε ελάχιστο, γιατί είναι πολύ πιο καυτερό και
δεν είναι γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου