- 2 χωριάτικια ψωμιά ή 1 μπαγκέτα
- 2 σακουλάκια φρέσκια μοτσαρέλα
- 10-12 φέτες προσούτο
- 1 ντομάτα
- 1 κουταλία του γλυκού κάρυ
- 1 κουταλία του γλυκού τζίντζερ
- 1 κουταλία του γλυκού πάπρικα
- αλάτι,πιπέρι,λίγο ελαιόλαδο,λίγη ρίγανη ή θυμάρι
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Κόβουμε την μπαγκέτα διαγώνια σε λεπτές φέτες, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες ,τοποθετούμε τις φέτες της μοτσαρέλας πάνω από τις κομμένες λεπτές φέτες ψωμιού , τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το κάρυ,το τζίντζερ,τη πάπρικα,το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη ή το θυμάρι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε το πρόσουτο πάνω από τις ψημένες φέτες μας και από πάνω μέ ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα της ντομάτας.
Συνδυάζεται
εξίσου καλά με ένα λευκό κάποιας παλαίωσης είτε σε βαρέλι είτε μόνο σε μπουκάλι
όσο και με κάποιο κόκκινο(για παράδειγμα Ξινόμαυρο) το οποίο έχει και βοτανικά
αρώματα στο μπουκέτο του όπως ένα Ραψάνη.
ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή