Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ψαρόνεφρι με μέλι



ΥΛΙΚΑ: (2-3 άτομα) 

  • 2 μεγάλα ψαρονέφρια κομμένα σε ροδέλες (12-13 κομμάτια)
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κουταλια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • χυμό απο 1 πορτοκάλι
  • Χυμό απο 1 λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι κοκκινο κρασί
  • λίγο μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά του γλυκού  βούτυρο
  • 2 κουταλίες της σούπας καστανή ζάχαρη

αλάτι,πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι σε χυμό πορτοκαλιού ,σε χυμό λεμονιού και σε ελάχιστο ελαιόλαδο για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει,προσθέτουμε το τζίντζερ,το κάρυ, το πιπέρι,τη πάπρικα,το αλάτι και το μπαλσάμικο.Σβήνουμε με το κρασί και τέλος προσθέτουμε το μέλι,τη καστανή ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

1 σχόλιο:

  1. δοκιμάστε το με ένα ημίγλυκο riesling για να παντρέψετε αρμονικά τα αρώματα εσπεριδοειδών και μελιού του πιάτου.. επίσης η ομοιότητα κρασιού - φαγητού που έχουν ομοίως γλυκιά γεύση δεν ενοχλεί τον ουρανίσκο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή