ΥΛΙΚΑ:(για 6 άτομα)
- 200γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους
- 100γρ. βατόμουρα ή μούρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 100γρ. ζάχαρη για το μείγμα του σουφλέ
- 50γρ. ζάχαρη για τη μαρέγκα και λίγη ακόμη για τις φόρμες
- 20γρ. κορν φλάουρ
- 140γρ. γάλα αγελάδος φρέκο,πλήρες
- 3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά,χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα από λεμόνια ακέρωτα
- 60γρ. βούτυρο αγελάδος,λιωμένο στο μπρίκι και λίγο ακόμη για τις φόρμες
- 40γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα των σουφλέ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βουτυρώνουμε 6 μικρά πυρίμαχα σκεύη.
Ρίχνουμε σε κάθε φόρμα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και τη γυρνάμε να κολλήσει
παντού.Αναποδογυρίζουμε τις φόρμες για να πέσει η περίσσια ζάχαρη. Βάζουμε σε
καθεμία από 1κουτ. γλυκού μαρμελάδα και λίγα βατόμουρα ή μούρα. Σε ένα μπολ
ανακατεύουμε τα 100γρ. ζάχαρη με το κορν φλάουρ,τους κρόκους,το ξύσμα κκαι το
γάλα.Βάζουμε το μείγμα σε μι κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά
ανακατεύοντας συνεχώς,μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.Προσθέτουμε τότε το λιωμένο
βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα.Τη μεταφέρουμε σε ένα
καθαρό σκεύος και την αφήνουμε λίγο στην άκρη.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ,ή σε
ένα μπολ με το μίξερ χειρός,τα ασπράδια με τα 50γρ. ζάχαρη έως ότου γίνουν
μαρέγκα.Αδειάζουμε πάνω από τη ζεστή κρέμα το χυμό λεμονιού.Προσθέτουμε και το
αλάτι και ανακαεύουμε.Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στη ζεστή κρέμα σε 2-3 δόσεις,
ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά,για να μην ξεφουσκώσει.Μοιράζουμε το μείγμα
στις φόρμες φροντίζοντας να μην τις γεμίσουμε μέχρι πάνω, γιατί στο ψήσιμο θα
ξεχειλίσουν.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και
ψήνουμε τα σουφλέ για 14 λεπτά,μέχρι ναα φουσκώσουν και να χρυσίσει η επιφανειά
τους. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Συνδυάστε το μαζί με ένα ροζέ γλυκό....
Δοκιμάστε το μαζί με ένα ροζέ γλυκό κρασάκι από ξινόμαυρο ή αγιοργίτικο!
ΑπάντησηΔιαγραφή