- 1 κιλό φρέσκο γάλα,πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 15γρ. ζελατίνη σε φύλλα( 3 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου βάρους)
- ξύσμα από 1 λεμόνι , ακέρρωτο
- Για τη σος
- 200γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- 50 γρ. νερό

Διαδικασία:
Βάζουμε ένα μπολ με κρύο νερό για 1-2 λεπτά, να μαλακώσει. Βάζουμε το γάλα, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάει να βράσει το γάλα και αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά,στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα.Ανακατεύοντας καλά, ώστε να διαλύθουν,και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος, έως ότου κρυώσει, επαναλαμβάνοντας το ανακάτεμα ανά τακτά διαστήματα, για να μη πίασει κρούστα. Μόλις η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τη μοιράζουμε σε ατομικά μικρά μπολ ή φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Σος:
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ, ώστε να αραιώσει καινα γίνει ρευστή.
Σερβίρισμα :
Αναποδογυρίζουμε τις πανακότες σε πίατα και αφαιρούμε τισ φόρμες. Αν φτίαξαμε μια μεγάλη πανακότα, την κόβουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε με λίγη σος.
τι καλύτερο από ένα riesling late harvest, ένα μοσχάτο Αλεξανδρείας από λιαστά σταφύλια ή ακόμα και ένα Sauternes!
ΑπάντησηΔιαγραφή