Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κέικ καρότου


Υλικά:

  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3  ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού καρύδι τριμμένο
  • 1 ποτήρι νερού καρότο τριμμένο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder και την κανέλα. Τα ανακατώνουμε ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά μας. Χτυπάμε στο μίξερ μας τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με 1 από τα 2 ποτήρια ζάχαρης.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με ένα πιρούνι τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο,το καρότο,το ξύσμα και το καρύδι ανακατώνοντας όχι πολύ δυνατά με τον αυγοδάρτη ή το πιρούνι μας. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα του αλευριού που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατώνουμε με μια κουτάλα ή με μια μαρίζ με ελαφρές κινήσεις. Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατώνουμε πολύ απαλά. Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμα κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πρώτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ νόστιμο και νηστίσιμο! Μην ξεχνάμε αυτό το πολύ βασικό γεγονός που απασχολεί πολλούς ανθρώπους... Δοκιμάστε το με ένα ημίγλυκο λευκό ή και ημίγλυκο ημιαφρώδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή