Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Χοιρινό στο φούρνο με πορτοκάλι


Υλικά:(3-4 άτομα)
  • 1 1/2 κιλό χοιρινό άπαχο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ή 1 σφηνάκι ρακί
  • αλάτι,πιπέρι
  • λίγα φύλλα λουίζας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο ξύδι βαλσάμικο

Διαδικασία:
 Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε χυμό από 2 πορτοκάλια,στο λάδι,στη μουστάρδα,στο αλάτι,στο πιπέρι και στην καστανή ζάχαρη για 12 ώρες. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε σκεύος με καπάκι (πυρέξ ή γάστρα). Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες,το μέλι,το ξύδι,τα φύλλα της λουίζας και το κρασί ή τη ρακί καθώς και τη μαρινάδα.Τέλος το σκεπάζουμε και ψήνουμε για 2 με 2 μισί ώρες σρους 180 - 200 βαθμούς. 

1 σχόλιο:

  1. κατά τη γνώμη μου ένα Chardonnay είναι καλό ταίρι για το πιάτο αυτό αρκεί να έχει μέτρια την παρουσία του βαρελιού και μία σχετικά καλή οξύτητα που να το υποστηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή