Διαδικασία:
Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε χυμό από 2 πορτοκάλια,στο λάδι,στη μουστάρδα,στο αλάτι,στο πιπέρι και στην καστανή ζάχαρη για 12 ώρες. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε σκεύος με καπάκι (πυρέξ ή γάστρα). Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες,το μέλι,το ξύδι,τα φύλλα της λουίζας και το κρασί ή τη ρακί καθώς και τη μαρινάδα.Τέλος το σκεπάζουμε και ψήνουμε για 2 με 2 μισί ώρες σρους 180 - 200 βαθμούς.
κατά τη γνώμη μου ένα Chardonnay είναι καλό ταίρι για το πιάτο αυτό αρκεί να έχει μέτρια την παρουσία του βαρελιού και μία σχετικά καλή οξύτητα που να το υποστηρίζει.
ΑπάντησηΔιαγραφή