Ένα υπέροχο πιάτο με πολίτικες ρίζες:
Παίρνουμε μελιτζάνες (ας πάρουμε 6 μεγάλες). Και τις βάζουμε να μαλακώσουν στο φούρνο στο grill.
(Σε περίπτωση που έχουν πάρα πολλά σπόρια που δεν είναι ώριμα είναι προτιμότερο να τα πετάξουμε).
Τις ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε μετά και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε στο χαμηλό το μάτι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα, 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια για να μην καεί το αλεύρι και μυρίσει. Ανακατεύουμε λίγο-λίγο! (δηλαδή φτιάχνουμε κάτι σαν κρέμα γάλακτος)...
Τρίβουμε μέσα λίγο μοσχοκάρυδο και μετά ρίχνουμε γάλα σιγά-σιγά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα (λίγο πιο αραιά από τη μπεσαμέλ είναι καλά επειδή θα ρίξουμε και τυρί).
Ρίχνουμε τριμμένο κασέρι ή και μοτσαρέλα και τέλος αλατάκι, πιπεράκι και λίγο κανελίτσα!
Μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή ανακατεύοντας!
Συνοδεύεται ΤΕΛΕΙΑ με μοσχάρι κοκκινιστό (τας κεμπάπ) αλλά τρώγεται και σκέτο φοβερά ή και με κοτόπουλο ή ότι άλλο μπορείται να φανταστείτε!!!
http://gourmetfoodwine.blogspot.com/2012/04/tas-kebab.html
Δοκιμάστε το με ένα λευκό ροδίτη ή σαββατιανό χωρίς μεγάλες οξύτητες...
(Σε περίπτωση που έχουν πάρα πολλά σπόρια που δεν είναι ώριμα είναι προτιμότερο να τα πετάξουμε).
Τις ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε μετά και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε στο χαμηλό το μάτι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα, 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια για να μην καεί το αλεύρι και μυρίσει. Ανακατεύουμε λίγο-λίγο! (δηλαδή φτιάχνουμε κάτι σαν κρέμα γάλακτος)...
Τρίβουμε μέσα λίγο μοσχοκάρυδο και μετά ρίχνουμε γάλα σιγά-σιγά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα (λίγο πιο αραιά από τη μπεσαμέλ είναι καλά επειδή θα ρίξουμε και τυρί).
Ρίχνουμε τριμμένο κασέρι ή και μοτσαρέλα και τέλος αλατάκι, πιπεράκι και λίγο κανελίτσα!
Μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή ανακατεύοντας!
Συνοδεύεται ΤΕΛΕΙΑ με μοσχάρι κοκκινιστό (τας κεμπάπ) αλλά τρώγεται και σκέτο φοβερά ή και με κοτόπουλο ή ότι άλλο μπορείται να φανταστείτε!!!
http://gourmetfoodwine.blogspot.com/2012/04/tas-kebab.html
Δοκιμάστε το με ένα λευκό ροδίτη ή σαββατιανό χωρίς μεγάλες οξύτητες...
Ωραία συνταγή....σε συνδυασμό με το τας και μπαπ...είναι φοβερό...όσοι το δοκιμάστε απλά θα ξετρελαθείτε...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή